Berichten zoeken

iPhone gevallen? Hoe kan ik hem laten maken?

Dat is balen, je iPhone is gevallen. Kun je de telefoon niet meer gebruiken of heeft het scherm flinke schade opgelopen? Ben je op zoek naar een manier om hem te laten repareren? Let dan op de volgende dingen.

Stap 1: check je garantie

Ga voor de zekerheid na of je verzekerd bent voor dit soort ongelukken. Een iPhone reparatie kan op die manier vergoed worden. Je kunt een inboedelverzekering hebben, maar ook met je reisverzekering als het op vakantie is gebeurd kom je vaak een heel eind. Misschien heb je ook wel een losse verzekering afgesloten bij je telefoon of zit het in je abonnement. Loop dus even goed alle informatie over je iPhone en je verzekeringen na voor je verder gaat zoeken naar een oplossing.

Stap 2: repareren of vervangen?

Oriënteer je op de schade en het kostenplaatje als je een reparatie uit wilt laten voeren. Zoek dit even online op of ga alvast langs bij een winkel voor advies. Soms kan een reparatie zo duur zijn dat het eigenlijk geen zin heeft om dit te doen. Andere keren is het een redelijk simpele reparatie aan iPhones goedkoop en snel gebeurd.

Iets dat meeweegt in deze beslissing is ook of je nog bij de bestanden op je telefoon kunt. Het is natuurlijk jammer om heel veel foto’s, berichten en meer kwijt te raken. Met een reparatie kun je op je vertrouwde omgeving binnen de kortste keren een back up maken, zodat dit niet meer voor komt.

Veel iPhone reparatie zaken kunnen je ook helpen met het terughalen van je bestanden, ook als je de telefoon niet wilt laten repareren. Dit heet Data Recovery. Een groter bedrijf dat hier in is erkend en heel goed in is, is Phone Repairs, onder andere gevestigd in het centraal gelegen Waalwijk.

Stap 3: zoek een betrouwbare zaak

Check altijd van tevoren de reviews van een reparatie zaak. Sommige zaken zijn niet helemaal betrouwbaar of leveren geen goede producten of service. De eerder genoemde Phone Repairs staat op Google bijvoorbeeld hoog aangeschreven.

Waar je tijdens het lezen van die recensies en het struinen op websites vooral op moet letten is of het bedrijf gebruik maakt van originele Apple onderdelen. Als dat zo is, dan hebben ze vaak ook goede recensies en komt het meestal wel goed met jouw reparatie. Je kunt het ook altijd nog even navragen.

Het is niet voordelig op de lange termijn om naar een bedrijf te gaan dat gebruik maakt van goedkopere merkloze onderdelen. De kans dat deze onderdelen mankementen gaan vertonen en niet goed aansluiten op de Apple apparatuur is namelijk zeker aanwezig.

Let ook goed op de beloofde garantieperiode na de reparatie. Na de reparatie krijg je bij betrouwbare en goede zaken als het goed is een nieuwe garantie looptijd op het onderdeel dat gerepareerd moest worden. Check van tevoren hoe lang dit is! Het is gebruikelijk dat dit 3 tot 12 maanden is. Bedrijven die één maand aanhouden, kun je beter overslaan.

Kortom, een iPhone reparatie hoeft niet duur te zijn en is op de lange termijn vaak zelfs voordeliger, zolang je het bij een bedrijf laat doen die hoog aangeschreven staan, echte iPhone onderdelen gebruiken en een goede garantieperiode bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *